Reseptit

Gluteeniton, maidoton ja maissiton mustikkapiirakka

Mustikat alkavat olemaan kypsiä, joten monelle tulee mieleen mustikkapiirakan teko. Allergiaperheissä saatetaan pohtia mistä saisi kaikettoman piirakan. Koska allergiat ovat niin erilaisia, tarvitaan erilaisia reseptejä. Törmäsin itse Kaiketonta sydämellä munattomaan, maidottomaan ja gluteenittomaan mustikkapiirakkaan, mutta koska meille sopii kananmuna, mutta maissi on vähän kysymysmerkki, muokkasin reseptiä. Käyttämäni jauho (nimeltään: Kotimaista gluteeniton jauhoseos), joka sisältää vain gluteenitonta kaurajauhoa ja perunajauhoa, sopi tähän piirakkaan todella hyvin. Tässä ohje:

  • 100g maidotonta margariinia
  • 1dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5dl Kotimaista gluteeniton jauhoseoksen jauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 6-7dl mustikoita
  • 1-2tl perunajauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele vuoka maidottomalla margariinilla. Vatkaa margariini (mieluiten huoneenlämpöinen) ja sokeri vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää leivinjauho jauhoihin. Tämän jälkeen lisää vähitellen jauhoja taikinaan. Taikina jää todella löysäksi ja sen voi lähes lusikoida vuokaan. Voit hieman yrittää nostaa taikinaa reunoille. Lisää halutessasi mustikoiden sekaan 1-2tl perunajauhoja, joka sitoo hieman nestettä. Sokeria voi laittaa oman maun mukaan mustikoiden sekaan. Pensasmustikat ovat sen verran makeita, että itse en niiden sekaan kaivannut lisämakeutta. Levitä mustikat piirakan päälle.

Laita piirakka uuniin keskitasolle. Paista noin 25-30min, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä, jolloin piirakasta tulee tiiviimpi. Tarjoile esimerkiksi kauravaniljakastikkeen tai kasvismaitojäätelö kera.

Spread the love
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *