
Gluteeniton ja maidoton tiikerikakku
huhtikuu 3, 2018
Tällä ohjeella saa mehevän gluteenittoman ja maidottoman tiikerikakun. Taikina on kookas, joten älä käytä pientä vuokaa. Käytin tässä ohjeessa kookosmaitoa, koska se käy meidän perheen allergisille parhaiten. Kookoksen maku tuli esiin kakussa, mutta ei ollut mielestäni liian voimakas. Halutessasi voit korvata kookosmaidon muulla kasvismaidolla tai -kermalla.
300g maidotonta margariinia
3,75dl sokeria
4 kananmunaa
6dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Semperin Fin mix jauhoa)
1,5tl leivinjauhoa
2,5dl kasvismaitoa tai kermaa
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl vettä
Gluteenitonta korppujauhoa
Maidotonta margariinia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele ja korppujauhota vuoka.
- Sekoita jauhoseos ja leivinjauho keskenään.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa samalla.
- Lisää vähitellen sekoitetut kuiva-aineet taikinaan.
- Lisää maito/kerma. Jos käytät kookosmaitoa, sekoita maidon kovettunut osa ja vesi keskenään tasaiseksi seokseksi ennen kuin lisäät maidon taikinaan.
- Ota omaan kulhoon 1/3 osa taikinasta ja sekoita siihen vesi ja kaakaojauho.
- Laita vuokaan puolet vaaleasta taikinasta ja sen päälle tumma taikinaseos. Laita lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokaan. Pyörittele haarukalla taikinaa, jotta saat raidat kakkuun.
- Paista uunin alaosassa 60-70min. Kypsymisaika riippuu paljolti uunista. Kokeile kypsyys hammastikulla.
- Anna hieman jäähtyä ja kumoa kakku.
Tarkoitus vielä lähiaikoina kokeilla munaton versio.
Spread the love
10 - 10Shares
You May Also Like

Miksi kirjoitan blogia?
kesäkuu 26, 2018
Äiti missä sinun happimaskisi on?
joulukuu 11, 2018