Meidän arki

Syksyn kuulumiset

Syksy on tullut ja ajattelin vähän päivitellä meidän kuulumiset.

Silja

Silja on edelleen kanssani kotona. Hän on oma temperamenttinen ja voimakastahtoinen naisen alku (mistä lie perinyt). Hänellä on ikää nyt 1v5kk. Silja nukkuu nykyään suhteellisen hyvin, jos ei ole vatsavaivaa tms. Päivisin hän on energiaa täynnä. Olemme koko perhe olleet syyskuun vuorotellen kipeänä, joten Silja on yhtälailla sairastanut flunssaa että enterorokkoa.

Allergioihin ei kuulu mitään uutta. Tilanne junnaa paikallaan tai ottanut ehkäpä jopa takapakkia. Nyt kaikki allergiavanhemmat voivat ymmärtää ilon määräni, kun kahden kuukauden jälkeen lapseltani tuli normaali kakka. Pahikseksi paljastui tattari, joten se on nyt tiputettu pois. Useampi epäonnistunut ruokakokeilu on nyt myös takana (mustikka, bataatti, parsakaali, riisi, hunajameloni). Ruokavaliossa on nyt saksanhirvi, vadelma, hirssi, kesäkurpitsa ja luumu. Seuraavaksi lähdimme kokeilemaan myskikurpitsaa. Ravitsemuslabrat on tarkoitus ottaa lähiviikkoina ja lääkäri on marraskuussa.

Ainiin ja koirat on nyt in. Hau hau.

Oliver

Mistä aloittaa? Ruoka-asioissa ei ole tullut edistymistä. Mystiset oireet ovat jatkuneet. Päädyimme teettämään Astrisin IgG –testit. Siinä katsottiin noin 280 ruoka-ainetta ja muodostavatko ne IgG –vasta-aineita. Tulos oli hämmentävä. Erityisen pahana oli manteli ja guarkumi. Rotaatiota tarvitsevia olivat chashewpähkinä ja kaura. Siinä se! Kaikki muut ok. Tässä on nyt pari eri teoriaa miksi testi näyttää näin. Joko meidän kaikkien ihmeellisten oireiden takana on manteli. Oliver on juonut 1v5kk lähtien mantelimaitoa päivittäin. Voisiko tämä tosiaan olla kaiken takana? Onko manteli estänyt suoliston paranemisen? Itse en todellakaan uskalla tuulettaa, mutta nyt kokeilemme olla ilman noita ruoka-aineita, jotka nousivat testissä esiin. Oliver saa iho-oireita ainakin soijasta ja porkkanasta, joten IgE –kokeet on ehkä hyvä vielä katsoa. Toinen teoria on, että Oliverin ongelmat ovat toiminnallisia allergioiden ja yliherkkyyksien lisäksi. Jostain syystä Oliverin ruoansulatus ei ehkä toimi niin kuin kuuluisi.

Sitten muuten on listalla palaveria ja palaveria. On päiväkodin palaveria, puheterapeutin palaveria ja toimintaterapeutin palaveria. Me edelleen odotamme Kelan päätöstä Oliverin puheterapian jatkosta. Nyt syksyn Oliver on ollut ilman puheterapiaa, koska Kela on hidas. Pyysimme loppukesästä (pyysin jo keväällä, mutta silloin sitä ei myönnetty) lähetettä toimintaterapiaan ja siellä Oliver on kerran käynyt. Toimintaterapeutti totesi Oliverin ensimmäisen arviokäynnin jälkeen, että onneksi tulitte. Ongelmia on niin motoriikassa, keskittymisessä että kehon tuntemuksien havainnoimisessa. Tästä kuulemme vielä lisää ensi kuussa ja palailen tähän enemmän omana postauksena.

Päiväkoti. En todella tiedä mitä ajatella. Palavereita odotellessa.

Mutta itse poika, on ihana. Aktiivinen oma itsensä. On ihanaa, että vaikka puhe on epäselvää, niin me pystymme kuitenkin keskustelemaan. Hänellä on aivan mahtavia juttuja. Näitä on odotettu. Oliver rakastaa legoja nyt yli kaiken. Joulupukille onkin lähdössä ilmeisesti lista pelkistä legoista.

Minä

Oikeastaan yritän toipua kesästä. Kesä oli rankka. Saatan palata jossain vaiheessa niihin tunnelmiin, kun aika tuntuu oikealta. Nyt syksy on saapunut ja arki alkanut. On sairasteltu, varattu erilaisia palaveriaikoja, lähetetty sähköposteja, täytetty lomakkeita jne…

Väsymys on ollut kovaa. Kilpirauhasen vajaatoiminta saatiin taas tasapainotettua ja se auttoikin hieman, mutta uskon silti, että jossain mättää edelleen. Ferritiinin ajattelin käydä mittauttamassa. Raskaus ja synnytyksen 1,5 litran verenvuoto ja tiukka imetysdieetti ovat rankkoja kokemuksia keholle, joten en ihmettele yhtään, jos nämä näkyisivät rautavarastoissa.

Siljalle on alustavasti haettu hoitopaikkaa tammikuulle. Paljon on mietteitä työpaikan suhteen, mutta katsotaan mihin päädytään.

Ainiin blogin ulkonäköön tulee lähiaikoina päivitystä, joten älkää ihmetelkö, jos joskus sivustolla on mitä erilaisimpia juttuja. Se olen vain minä, joka testaa ja kokeilee ja ihmettelee.

Mies

Sai haaveilemansa pulpettiveneen.

Väinö

On sama Väinö. Rakastaa rapsutuksia eikä ymmärrä, että ei ole enää pentu. Kohta on kuusi vuotta mittarissa.

Hyvää syksyä kaikille!

Spread the love
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *