Meidän arki

Apua! Pääsiäinen saapuu allergiaperheeseen

Sieltä se taas pilkistää, nimittäin seuraava juhlapyhä. Juhlapyhät aiheuttaa meidän allergiaperheessä lisästressiä. Meillä juhlapyhät pyörii isosti ruoan ympärillä. Viime jouluna teimme lähes kaikki ruoat niin, että Oliver pystyi syömään meidän kanssa samaa ruokaa. Vaati paljon uusia reseptejä, mutta onnistui hyvin. Oli ihanan normaalia syödä kaikki samaa ruokaa.

Palmusunnuntai lähenee uhkaavasti. Oliver on nyt kolmevuotias, joten haluan tuoda hänelle samoja perinteitä mitä omassa lapsuudessani on ollut. Eli virpominen olisi tämän vuoden uusi tulokas. Vaikka haluan opettaa, että juhlapyhät ovat muutakin kuin herkkuja ja lahjoja, en halua niitä myöskään riistää lapseltani. Tänä vuonna me siis koristelemme pari pajunoksaa ja suuntaamme virpomaan. Ensimmäinen virpomiskohde on isä.

Olen nyt tutkaillut tarjontaa. Jos olen oikeassa, markkinoilla ei ole yhtään maidotonta ja gluteenitonta pääsiäismunaa, jossa olisi leluyllätys sisällä. On olemassa suklaamunia, jossa on suklainen yllätys. Mutta minusta tuntuu, että meidän kolmevuotias toivoisi löytävän munan sisältä ”oikean” yllätyksen. Oliver katseli jo tällä viikolla Kinder-munia ja kertoi, että niistä tulee autoja. Hän on siis ymmärtänyt jutun jujun.

Olen miettinyt muita vaihtoehtoja, kuin perinteiset yllätysmunat. Luulen, että ostamme meille mahdollisimman sopivan suklaamunan. Oliver kestää kaakaota ainakin pieninä määrinä. En tosin ole täysin varma mikä olisi reaktio, jos söisi enemmän. Onneksi niitä herkkuja ei tarvitse olla kilotolkulla. Lisänä löysin haisulimunan! Metallinen muna, jonne voimme itse lisätä jonkun pienen yllätyksen. Jes!

Oliverin isovanhempia pitää myös etukäteen varoittaa tulevasta virpomistapahtumasta, jotta he osaavat myös varautua. Muualle emme menekään virpomaan, koska naapureilta tuskin löytyy meille sopivia palkkoja. Onneksi lapseni  ei osaa vielä kaivata isompaa virpomiskierrosta. Voimme perheenä viettää palmusunnuntain ilman isompia järjestelyitä.

Muuten meillä ei pääsiäinen suuremmin näy. Saatan leipoa jotain mahdollisimman kaiketonta jälkiruokaa perheelle. Vähän olen jo koristellut ja rairuoho on itämässä. Uskon, että tällä pääsemme pitkälle.

Pääsiäinen on minulle ennen kaikkea kevään juhla. Narsissit, värikkäät tulppaanit ja iloisen väriset koristeet tuovat lisäenergiaa. Energiaa tässä tarvitaankin.

Seuraavina juhlina ovat vappu, äitienpäivä ja Siljan syntymäpäivät. Niiden leipomusten suunnittelu on jo alkanut.

Miten muut allergiaperheet viettävät pääsiäistä? Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan.

Iloista pääsiäisen odotusta kaikille!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tagged ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *