Meidän arki

Meidän talven kuulumiset

Uusi vuosi alkoi. Monet jakoivat ihania muistoja ja kuvakollaaseja menneeltä vuodelta. Itsellä oli lähinnä päällimmäisenä fiiliksenä vuodenvaihteesta: ”Huhheijaa! Selvittiin!”. En oikeastaan edes halunnut muistella mennyttä vuotta, vaikka siellä varmasti on ihania muistoja. En myöskään halua tehdä suunnitelmia tälle vuodelle.

Tuleva vuosi tulee tuomaan muutoksia meidän perheeseen.

Minä

Minun virallinen hoitovapaa  päättyi 6.1. Oikeastaan viimeinen ”yksinäinen” kotiäitipäivä oli 21.12, koska silloin alkoi miehen 5 viikon loma.

En ole hakenut sijaisuutta, koska tarkoituksena on keikkailla tuleva talvi ja kevät. Töihin paluu ja varsinkin näin epäsäännöllinen työ mietityttää. Olo on hyvin ristiriitainen. Toisaltaan on mukavaa päästä välillä aikuisten pariin. Olen ollut kotona putkeen lähestulkoon neljä vuotta. Samalla kuitenkin yksi aikakausi päättyy lopullisesti.

Tarkoitus on keikkailla vanhoilla tutuilla osastoilla Jorvin lastenpuolella. Sellainen pieni paniikki, että osaanko ja tiedänkö enää mistään mitään, on päällimmäisenä mielessä. Uskon, että se helpottaa nopeasti, kun pääsen töihin. Huomenna onkin ensimmäinen työvuoro keskolassa.

Silja

Silja aloittaa 28.1 päivähoidon samassa päiväkodissa kuin veljensä. Toistaiseksi kolmepäiväisenä. Saa nähdä miten homma alkaa sujua. Neiti on nimittäin ollut lähestulkoon putkeen kipeänä marraskuun puolivälistä lähtien. Kova kuume ja tulehdusarvojen nousu on nyt koettu pariin kertaa. Päivystyksessä, labroissa ja Pikkujätissä on juostu useasti. Toistaiseksi homma on mennyt epäonnisten virusimurointien piikkiin. Kauhulla odotan mitä päivähoidon aloitus tekee.

Odotan kovasti kahden viikon päästä olevaa lääkäriaikaa. Siljan vatsa ei ole kunnossa ja allergiaoireet lisääntyvät. Alkaa olla lähestulkoon epätoivoinen olo, kun mitään edistymistä ei tapahdu. Päinvastoin huonompaan suuntaan tuntuu homma menevän.

Tänään oli palaveri päiväkodin keittäjän kanssa, joka tulee tekemään Siljan ruoat. Hieman häntäkin mietityttää Siljan ruokavalio. Eihän noista kuudesta ruoka-aineesta kovin helposti monipuolista ruokaa keksi.

Oliver

Oliver on nauttinut joululomasta todella paljon. Tänään alkoi taas päiväkoti ja taitaa meitä molempia asia ahdistaa. Oliverin päiväkotisyksy ei ollut helppo ja luulen, että kevät ei välttämättä ole sen helpompi. Toivon todella kovasti, että poika pääsisi paremmin ryhmään sisälle ja saisi vihdoin niitä kavereita.

Oliverin vatsa on nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Ei kipuja eikä häiriökäyttäytymistä juuri ollenkaan. Satsumia on nautittu uutena ruokana joululomalla niin, että napa paukkuu eikä oireita ole tullut. Myös pieniä määriä ananasta, nautaa ja viinirypäleitä Oliver on syönyt ilman vatsakipuja. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että olemme todella menossa oikeaan suuntaan.

Mies

On nyt seuraavat kolme viikkoa vastuussa meidän arjen pyörityksestä. Elämme siis mielenkiintoisia aikoja.

Väinö

Väinö on nauttinut pieniä määriä kinkkua jouluna. Oli hän sen verran kiltti ollut vuoden aikana, että Pukki muisti uudella lelulla ja herkuilla.

Väinön 6v synttäreiden kunniaksi pentukuva

Tästä jatkamme talvea ja kohti kevättä.

Spread the love
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *