Meidän arki

Kesän 2019 kuulumiset

Blogi vietti kesälomaa ja nyt ilokseni pääsen takaisin bloggaamisen pariin. Instagramtili ei ole lomaillut ja siellä olen puhunut meidän kuulumisia. Ajattelin kuitenkin nyt vielä aiheesta kirjoittaa tänne. Kesä ei ollut helppo, mutta olisi se pahempikin voinut olla.

Silja

Silja oli touko-kesäkuun vaihteessa kuuden viikon aikana viisi kertaa kuumeessa. Oli noroa, oli flunssa, oli syklistä kuumeilua. Minulla meni hermot tuohon sairasteluun. Laskin, että hänellä on ollut 24 kuukauden aikana 28 infektiota. 28! Päätin, että haluan tytön tarkempiin tutkimuksiin. Jatkuva ripuli, yöheräilyt, sykliset kuumeilut ja ruokavalio joka ei laajene. Kaikki nuo tekivät meidän perheen hulluksi. Mietin minne vie lapsen. Infektiolääkärille? Yleislääkärille? Allergialääkärille? Lopulta päädyin viemään hänet tutulle lääkärille, jonka kanssa olen työskennellyt keskolassa.

Tämä ihana ja tuttu lääkäri kuunteli ja hetken näpytteli tietokonetta. Kertoi, että laittaa lähetteen uuteen lastensairaalaan. Tyttö on tutkittava ja todennäköisesti tähystettä. Huokasin helpotuksesta ja kiitin. Ei mennyt kauaa, kun aika tulikin jo. Lähete oli kuitenkin käännetty iho- ja allergiasairaalaan. Hetkellisesti kiukkusin asiaa. ”Miksi meidän pitää sinne mennä? Meitä hoitaa parikin tahoa allergioiden suhteen!”. Hetken mesottuani ja ystävien kanssa puhuttua rauhoituin. Kirjoitan vielä erikseen tästä IAS käynnistä.

Kävimme siis allergialääkärin vastaanotolla. He olivat ottaneet laajat verikokeet Siljasta, jotka muun muassa poissulkivat autoimmuunisairaudet. Kuumeilun syyksi siellä epäiltiin PFAPA jaksottaista kuumeilua. Tästä johtuen Silja sai lähetteen korvapuolelle, joka arvio mahdollisten risojen poiston tarpeen. Labrat olivat ok, mutta d-vitamiinitaso oli liian alhaalla.

Kävimme elokuussa vielä ravitsemusterapatilla, jonka kanssa teimme suunnitelman Siljan ruokakokeilujen etenemisestä. Allergialääkäri laittoi myös lähetteen gastron puolelle, joka arvioi mahdollisen tähystyksen tarpeen.

Loistavin asia oli ehkä se, että Silja, joka on kasvanut melko nihkeästi, oli venynyt pituutta reilussa puolessa vuodessa melkein 9 senttiä! Eli meidän ylimääräiset neuvolakontrollit ovat ohi.

Neiti on myös innostunut nyt todenteolla puhumaan. Tulee jopa kolmesanaisia lauseita. Tässä asiassa hän ei siis onneksi seuraa isoveljensä jalanjälkiä.

Ruoka-asiat junnaavat. Kesän aikana kokeilimme mm mansikan, salaatin ja mustikan ja nämä olivat aivan täysiä katastrofeja. Seiti on iloinen yllätys, että Silja on saanut sitä muutamia kertoja pieniä määriä (mx 4tl) eikä niistä ole tullut välitöntä reaktiota. Pieni toivo on siis seitin suhteen.

Muuten Siljan kesä on mennyt 2 -vuotiaalle tyypillisesti: vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä ihmettelyjä ja raivareita. Mökillä on viihdytty. Kesällä on myös syöty ja nukuttu hyvin. Hän on oma itsensä. Itsetietoinen, osaava, temperamenttinen ja syliä kaipaava Pikku Myyni.

Oliver

Oliverin kesä on mennyt hyvin. Hän on oppinut pyöräilemään ilman apupyöriä ja uimista on kovasti harjoiteltu. Mökkeily ja kalastus ovat olleet se tämän kesän hittijutut.

Oliverin ruokapuoli tuntuu hieman elävän. Kesällä on syöty gluteenittomia hampurilaisia, joiden välissä on ollut nautaa eikä niistä ole vatsakipuja tullut. Tämä on aika iso juttu, koska tähän mennessä ainut sopiva liha on ollut se saksanhirvi.

Oliverin kanssa kävimme myös foniatrilla keskustelemassa puheenkehityksestä. Hän oli samaa mieltä meidän puheterapeutin kanssa, että haetaan tulevaksikin vuodeksi kelan puheterapiaa. Eli nyt pitäisi alkaa tekemään hakemuksia puheterapiaan ja vammaistukeen.

Oliver on palannut myös päiväkotiin ja siellä tuntuu vihdoin kaikki sujuvan. Oliverin ryhmä sai aivan mielettömän ihanan ja tutun lastentarhan opettajan. Lisäksi Oliverin ryhmä on nykyään pienryhmä eli siinä on 14 lasta ja kolme aikuista. Aivan mielettömän mahtavaa.

Minä

Kesä ei ole ollut helppo. Alkukesästä huomattiin, että anemian lisäksi minulla on myös kilpirauhanen heilahtanut jälleen pahasti vajaatoiminnan puolelle. Pääsin sattumalta aivan ihanalle terveyskeskuksen lääkärille, joka tutki kunnolla ja laittoi lähetteen rautainfuusioon. Kaksi kertaa sainkin nämä infuusiot ja kilpirauhasen vajaatoimintaa varten nostettiin lääkitystä. Anemiasta kirjoittelen luultavasti jossain vaiheessa oman postauksen.

Kesäkuu meni aika pitkälti sängyn pohjalla. Heinäkuussa pääsin jo paremmin sängystä ylös. Kaiken kaikkiaan tämä kesä oli minulle rankka. Nyt kuitenkin tilanne näyttää valoisammalta. Olen palannut keskolan puolelle keikkailemaan.

Huomenna myös saatte tietoon mitä olen elokuussa yhdessä muiden kanssa suunnitellut ja tehnyt. Huomenna siitä siis enemmän.

Ihanaa olla taas näppäimistön takana!

Mies ja koira

Ovat pysyneet perässä <3 ja välillä vetäneet minua perässä, kun ei enää omat voimat ole riittäneet <3

Nyt kohti syksyä.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *