Meidän arki

8 asiaa mitkä ovat nyt lomalla eri tavalla kuin ennen lapsia (vaikka matkustat ilman lapsia)

Lomalla! Ilman lapsia! Aikuisten hotellissa! Mallorcalla!

Olen ollut viimeksi ilman lapsia viikon lomalla silloin, kun minulla ei ollut lapsia (2014). Niin moni asia on muuttunut näiden vuosien aikana. Listasin asioita mitkä ovat eri tavalla nyt lomaillessa kuin 2014, kun ei ollut lapsia elämässä.

1. Matkatavaroiden määrä

Otin isoimman laukun mitä meiltä kotoa löytyi ja aloin pakkaamaan. Kun olin valmis, ihmettelin kuinka tämä laukku on vain vähän yli puolillaan. Aivan! Täällä ei ole vaippoja, harsoja, unipupua, lasten ruokia jne. Siellä oli vain minun tavarani. No jääpähän enemmän tuliaisille tilaa.

2. Kiinnitän erilaisiin asioihin huomiota

Kiinnitän huomiota esimerkiksi kaikkiin leikkikenttiin, joiden ohi olemme menneet. Eipä silloin viisi vuotta sitten tämmöisiin asioihin kiinnittänyt huomiota. Kaupassa tutkin kaikki erityisruokavaliot läpi ja vertaan kotimaahan. Ja kesäkurpitsa 0,99€/kg! Heti alan miettimään voiko tätä kuljettaa jotenkin Suomeen ja kiitän isosta matkalaukusta (samalla tajuten, että en minä sitä kurpitsaa oikeasti voi kotiin roudata).

3. Uimalelut

Haikeana katson uimaleluja. Niitä isoja uimarenkaita. Jos olisi lapsi mukana, kehtaisin sellaisen ostaa ”lapselle” ja istuisin itse siinä.

4. Huono omatunto

Tuntuu, että olen vähän itse ilkimys, kun tällä tavalla matkustan ilman lapsia. Kyllähän hekin varmasti tästä nauttisivat.

5. Ikävä

Sen jälkeen, kun on saanut ensimmäisen lapsen, ei kotoa lähteminen ole ollut koskaan entsellään. Aina pieni pala sydäntä jää kotiin. Sitä miettii miten siellä menee ja miten lapset pärjäävät jne. Kiinnitän myös muihin perheisiin enemmän huomiota. Olen iloinen, että meillä on aikuisille suunnattu hotelli jo ihan siksi, että muita lapsia nähdessä ajatukset siirtyvät heti kotiin.

6. Kukaan ei halua minulta mitään!

Outoa! Saan nukkua niin pitkään kuin huvittaa ja saan syödä rauhassa. Saan istua rauhassa ja jutella rauhassa. Ihanaa! Tämän takia olen täällä.

7.Erityisruokavaliot

Nostan tämän vielä erikseen omaksi kohdaksi, koska tähän olen kiinnittänyt huomiota paljon. Täällä merkitään huomattavasti huonommin allergeenit menuihin. Lisäksi esimerkiksi meidän hotellin allasbaarista en saanut kahviini laktoositonta tai kasvismaitoa.

Myös kielimuuri on ollut haastavaa, kun olen osassa paikoissa kysellyt gluteenitonta vaihtoehtoa. Tulee olo, että emme voi ikinä matkustaa lasten kanssa, jos heillä on laajat ruokarajoitteet. Toki siinä vaiheessa me selvittelisimme etukäteen paljon enemmän asioita. Kaupoissa on kyllä ollut mukavasti tarjolla mm. kasvismaitoja ja gluteenittomia tuotteita.

8. Nuku nyt kun voit!

Olen kehittänyt nukkumisesta stressin. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nukkua viikko hyvin! Tuntuu, että hukkaan aikaa, jos en nuku. Niin kuin koko ajan 😀 Hullua. Toisaltaan milloin saan seuraavan kerran nukkua tällä tavoin? Siihen voi mennä vuosia. Onneksi on ollut hyviä öitä ja pieniä päikkäreitä. En vielä tunne, että olisin uudestisyntynyt, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

Ihana loma. Ihanat maisemat. Ihana hotelli. Ihana matkaseuralainen (ja siis iso kiitos tästä matkasta menee veljelleni, jonka mukaan pääsin). Ihanat säät. Ihanaa ruokaa. Ihania aikuisia ihmisiä ympärillä. Ihana hiljaisuus. Ihana puhtaus. Ihana oma rauha.

Kiitos!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *