Allergiatietous ja vinkit

Pikkusiilit – Pienten puolella

Blogini on pienen alueen blogi. Sillä ei olekaan tarkoitus tehdä mainetta ja mammonaa. Sen tarkoitus on ollut antaa vertaistukea ja apua muille allergiaperheille. Tehtävässään se onkin onnistunut mielestäni hyvin.

Olen kuitenkin usein miettinyt, että miten ne muut perheet pärjäävät, joissa on se itkuinen ja kipeä vauva tai uhmakas ja oireileva taapero. Ne perheet, joilla ei ole välttämättä allergiaa tms., mutta arki on kuitenkin haastavaa. Ne perheet, joissa vanhempien voimat ovat äärirajoilla.

Pystyisinkö minä tavoittamaan perheitä?

Olen saanut huomata, että en ole yksin auttamishaluni kanssa. Ensin löysin yhden (ihanista ihanimman Kristiinan), jonka kanssa meillä lähti ajatus lentämään. Aikaa kului hieman ja kohta meitä oli jo seitsemän vanhempaa, joilla oli tavalla tai toisella toisiamme koskettava tausta ja mikä tärkeintä: halu auttaa muita.

Sitten se syntyi

Kun löytää oikeat ihmiset ympärille, niin pian rullat alkavat rullaamaan. Syntyi Pikkusiilit. Yhteisö, joka toimii toistaiseksi Facebookissa ja Instagramissa.

Meistä kolme on niin sanottuja perustajajäseniä. Meillä on kaikilla terveysalankoulutus. Ja koska tarvitsemme myös kokemuksia ja vertaistukea, on mukana lisäksi myös neljä huimaa ja ihanaa vanhempaa.

Mikä ihmeen Pikkusiilit?

”Pikkusiilien -tileille ovat tervetulleita seuraamaan kaikki, jotka kaipaavat tietoa ja vertaistukea vauvan itkuisuudesta, lasten refluksista, ruoka-allergioista ja -yliherkkyyksistä sekä näihin liittyvistä liitännäishaasteista.

Pikkusiilit on someyhteisö, jonka tarkoituksena on lisätä ymmärrystä kuormittavasta arjesta, välittää vertaistukea sekä edistää perheiden hyvinvointia.”

Eli kaikki ovat tervetulleita, jotka haluavat tietoa ja tukea lapsiperhearkeen, jonka kokevat jollain tavalla haasteelliseksi.

Pikkusiilit tuovat esiin sekä näyttöön perustuvaa että kokemustietoa, antavat ja välittävät vertaistukea sekä pyrkivät edistämään vanhempien voimaantumista.

Löydät meidän Instagram ja Facebook –tileiltä esittelyt, aiheita teemoittain ja meillä myös ajottain on erilaisia arvontoja ym. ekstra kivaa.

Seuraavana meillä on teemana vanhempien hyvinvointi.

Yhdessä olemme enemmän

Yksin on vaikea muuttaa maailmaa, mutta yhdessä olemme enemmän. Uskon vakaasti, että Pikkusiilit voivat olla mukana luomassa uudenlaista kulttuuria vanhemmuuteen ja haastavaan arkeen, mutta myös olla luomassa uudenlaista mallia hoitosuhteisiin terveydenhuollossa.

Tällä hetkellä keskitymme sometileihin. Tulevaisuudessa Pikkusiilit tulee löytymään myös nettisivuilta. Ja toivottavasti meidät voi joskus löytää tapahtumista ja koulutustilaisuuksista.

Herättikö ajatuksia?

Meitä saa rohkeasti lähestyä, jos haluaa vaihtaa ajatuksia, ideoita tai ehdottaa yhteistyötä.

Lopuksi vielä meidän tärkeimmät arvot:

  • Yhdenvertaisuus
  • Tuen antaminen
  • Vastuullisuus

Ja jos jäi linkit huomaamatta, ne löytyvät vielä tästä: Pikkusiilit Facebook & Pikkusiilit Instagram.

Pikkusiilit – Pienten puolella.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *