Allergiatietous ja vinkit

10 asiaa mitä ei kannata sanoa allergialapsen vanhemmalle

mitä ei kannata sanoa

Tässä muutama lause mitä ei kannata sanoa allergisen lapsen äidille. Vastaukset kannattaa lukea pieni pilke silmäkulmassa. Tämä postaus on tehty huumorilla, mutta pieni totuuden siemen tässä kuitenkin on.

”Ettei äiti nyt olisi vähän väsynyt?”

Ai meinaat, että minua väsyttää? No kyllä! En tiedä oletko sinä joku hybridi, mutta kyllä! Minua väsyttää, kun olen useamman vuoden ajan herännyt kymmeniä kertoja joka yö. Olen hyssytellyt kipeää lasta ja kulkenut taloa ympäri, etsinyt tietoa ja lääkäreitä. Olen käynyt lapsen kanssa tutkimuksissa ja altistuksissa. Etsinyt edes jotain sopivaa ruokaa lapselle, jota hän ei saman tien ripuloisi ja oksentaisi. Kyllä vähän väsyttää. Mutta en ole niin hullu, että sen takia keksisin lapselleni allergiat. Lapsen allergiaoireet eivät johdu äidin väsymyksestä. Äidin väsymys johtuu allergiaoireista.

”Ei ennen vanhaan ollut tämmöisiä hömpötyksiä.”

Niin… Ennen vanhaan oli ihan ok tappaa muutama miljoona juutalainen, uskoa että maapallo on litteä, homous oli sairaus ja lapsi ei tunne kipua. Mitä jos siirtyisit sieltä menneisyydestä nykypäivään?

”Allergiat nyt on vain muotisairaus.”

No sehän se! Gugguu onkin jo ihan last season. Minä puen lapseni allergioihin! Tee sinäkin niin! Äidistäkin tulee muodikas mustine silmänalusineen ja kalpean ihon kanssa. Suosittelen tätä kaikille.

”Se on, kun nykyään on liian puhdasta.”

Joo… Hitto, kun en kerinnyt lastani suoraan synnytyskanavasta istuttaa lantakasaan. Kiroan teidät hygieeniset sairaalat!

”Lapsi on vain nirso.”

Ai sinulla on laktoosi-intoleranssi? Tässäpä sinulle maitoa. Tämä ei ole laktoositonta. Katsos, kun ei saa olla nirso. Ihan sama istutko pöntöllä loppupäivän tai menikö sonnat jo housuun.

”Eihän se haittaa, jos pikkupalan maistaa.”

Väärin. Kyllä se haittaa. Seuraava aihe.

”Siedätät nyt vain niin pääsette tuostakin.”

Se ei ole niin yksinkertaista. Luuletko, että en olisi siedättänyt jo vuosia sitten, jos olisin voinut?

”Ennen oli koliikki kaikilla ja nyt allergiaa.”

Aivan. Voisiko johtua siitä, että kaikki vauvan itkuisuus ei olekkaan koliikkia vaan siellä taustalla on voinut olla muutakin?

”Kaikki vauvat nyt vain itkee.”

Olet oikeassa siinä mielessä, jos tarkoitat, että vauvat viestivät itkemisen kautta. He itkevät nälkää, kylmää, kuumaa ja myös kipua, refluksia ja kutinaa. Itku tarkoittaa jotain. Se ei vain ole mystistä kosmoksen helinää. Se on merkki jostain. Ja jos sille ei tee mitään, niin silloin he… noh vain ”itkevät”. Mutta tervetuloa nykypäivään, jossa ainakin osa ihmisistä jo tietää, että vauvat ei ”vain itke” ja runsaalle itkuisuudelle on usein syy.

”Vauvavuosi nyt vain on rankka.”

Aivan. Niin se on usealle. Allergiat tuovat siihen vauvavuoteen ihan uuden twistin. Se voi tuoda mukanaan atopiaa, jatkuvaa ripulia ja oksentelua, refluksia, kasvuhäiriöitä, jatkuvaa kipuitkua ym. Tämä on rankkaa, mutta sen taakse ei kannata piiloutua ja teeskennellä, että ei ole mitään ongelmaa, koska ”kaikilla nyt on vähän vaikeaa” ekana vuotena. Ja nyt tulee se hauskin osuus! Tämä ei jää tähän yhteen vuoteen! Tämäpä jatkuu. Kukaan ei tiedä kuinka kauan. Ehkä vielä vuoden tai kaksi tai neljä.

Kiitos! Toivon, että osasit ottaa vastaukset huumorilla.
Asiallisempaa tekstiä voi lukea samaisesta aiheesta täältä: Allergiat: asenteet ja ennakkoluulot

Meitä voit seurata:
Instagramissa: Lapsen_tyhjä_lautanen
Facebookissa: Lapsen tyhjä lautanen

 

Spread the love
  • 80
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    80
    Shares
Tagged , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *