Allergiatietous ja vinkit

Alleduuri -ainutlaatuinen kahvila

Alleduuri

Alleduuri on ainutlaatuinen kahvila, joka sijaitsee Tampereella. Alleduurista tekee erikoisen se, että tarjonta on suunnattu erityisruokavalioita noudattaville. Alleduurissa kaikki tarjottavat ovat gluteenittomia, vehnätärkkelyksettömiä, kaurattomia ja ilman pähkinöitä, munaa, maitoa tai kalaa. Soijaa löytyy Alleduurista ainoastaan vispivaahdosta ja siinä soija on soijalesitiini muodossa. Ainoa kauraa sisältävä tuote Alleduurissa on kauramaito, joka on tarkoitettu kahvin kanssa. Myös maissittomia tuotteita on tarjolla Alleduurissa. Kaikki makeat leivonnaiset ovat vegaanisia.

Alleduurissa voit nauttia tuotteita joko paikan päällä tai ottaa mukaan. Alleduurista voi myös tilata kokonaisia kakkuja, piirakoita tai pullasatseja. Näistä kannattaa olla yhteydessä Alleduuriin Facebookin tai Instagramin kautta.

Alleduuriin saapuu joka toinen viikko (pariton vk) Eilamarin leipäkuorma. Eilamarin leivät täyttävät Alleduurin kriteerit ja niitä voi tilata myös ennakkoon. Eli jos on tarvetta ihanille käsintehdyille leiville, kannattaa suunnata Alleduuriin parittoman viikon lauantaina. Eilamarin korppuja ja pikkuleipiä on Alleduurin hyllyssä aina tarjolla.

 

Useissa kahviloista voi nykyään löytää ehkä yhden tai kaksi gluteenitonta ja/tai maidotonta leivosta. Kuitenkaan tarjonta ei ole kovin suurta edelleenkään. Lisäksi osalle allergisista jo pelkkä vehnäpöly voi aiheuttaa oireita. Koska Alleduurissa ei ole käytössä yleisimpiä allergeeneja sisältäviä tuotteita, paikka on turvallinen myös kaikista herkimmille allergisille. Ja erityisen ihana asia on, että anafylaktikot pystyvät luottavaisin mielin nauttimaan herkkuja turvallisessa ympäristössä. Tällaiselle kahvilalle on ollut kysyntää jo pitkää ja Alleduuri tunnetaankin jo ympäri Suomea.

Monelle tulee mieleen jo pelkästään gluteenittomista ja maidottomista tarjottavista kuivat ja mauttomat käntyt. Suosittele kuitenkin erittäin suuresti kokeilemaan Alleduuria, vaikka erityisruokavaliotarvetta ei olisi. Leivonnaiset ovat itse tehtyjä, maukkaita ja tuoreita. Nykypäivän ketjukahviloissa on harvinaista saada samana päivänä leivottuja ja itse tehtyjä leivonnaisia.

Suomessa on jaettu kymmenen gluteenittoman palvelun merkkiä. Alleduuri on näistä yksi. Gluteenittomia merkkejä myöntää keliakialiitto turvallisesta gluteenittomasta palvelusta. Hyvä Alleduuri!

Alleduuri saa isot pisteet myös ihanasta miljööstä. Sisustus on rauhallinen ja tunnelmallinen. Kahvilassa on ihania pieniä yksityiskohtia, jotka tuovat sisustukseen oman persoonansa.

Alleduurin sydän on kuitenkin sen pitäjä Iitu. Hän on omistaja, joka tekee työtä koko sydämellään. Iitu omaa vahvan kokemuksen erikoisruokavalioista ja on laittanut tämän kokemuksen mahtavasti käytäntöön. Hänen persoonansa saa Alleduurin loistamaan. Aina iloinen ja lämmin Iitu saa asiakkaat tuntemaan olonsa kotoisaksi Alleduurissa.

Alleduuri toimii Tampereen Tammelassa osoitteessa Aaltosenkatu 27–29. Alleduuri on avoinna lauantaisin klo 11-16.

Alleduurin Facebook-sivuille pääset TÄSTÄ ja Instagramiin pääset TÄSTÄ.

Omat kokemukset

Olen jo pitkään halunnut käydä Alleduurissa. Nyt vihdoin kesällä pääsimme paikanpäälle koko perheen voimin. Alleduuri pystyi tarjoamaan pojalleni ainutlaatuisen kokemuksen. Pystyin sanomaan ensimmäistä kertaa lapselleni ”Mitä haluat ottaa näistä?”. Yleensä kahviloissa ei ole mitään tarjottavaa tai yksi mahdollinen leivos. Poika valitsi pullan ja kotiin viemisinä oli kasa aivan ihanan herkullisia piirakoita ja pullia.

Toinen tapaaminen oli Pikkusiilit jäsenien kesken viime lauantaina. Jos et vielä tiedä mikä on Pikkusiilit, käy kurkkaamassa Facebookista ja Instagramista Pikkusiilit-tilit. Meitä kaikkia yhdistää muun muassa allergiset lapset, joten mikäpä olisi ollut parempi paikka pitää palaveria kuin Alleduuri. Emmekä joutuneet pettymään – rauhallista, ihanat herkut ja mahtava Iitu.

Me Pikkusiilit suosittelemme Alleduuria suuresti!

Kiitos Iitu, että mahdollistat monelle lapselle ja aikuiselle ainutlaatuisen kahvilakokemuksen. Monelle paikka mahdollistaa sen mikä olisi muuten mahdotonta. Kiitos.

Tässä vielä muuta lehtiartikkeli Alleduurista:

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *