Ajankohtaista

Nykymutsin imetyskirja ja arvonta

Tämä on tehty yhteistyössä Otavamedian ja Nykymutsin imetyskirjan tekijöiden kanssa.

Instagramissani tuli hetki sitten 200 seuraajaa täyteen ja mietin, että miten voisin seuraajiani huomioida. Sitten huomasin, että nyt se on julkaistu! Nykymutsin imetyskirja. Olen heidän blogia ja Instagram tiliään seurannut ja mielenkiinnolla katsonut hienon työn valmistumista. Mietin hetken ja laitoin kyselyä olisiko heiltä mahdollista saada kirjaa arvontaa ja tadaa. Täällä se on!

Mikä ihmeen nykymutsin imetyskirja?

Tämän kirjan ovat tehneet Laura Talvitie ja Pauliina Ahonen, jotka pitävät myös omia nettisivuja. Nettisivuilta löytyy myös blogi, jonka aiheena on imetys. Kirjan alussa kerrotaan, että kirjan tarkoitus on tuoda käytännön vinkkejä ja tsempata pahan hetken aikana, mutta myös tuoda imetystä normaaliksi arkipäiväiseksi asiaksi.

Arvioni

Kirja on kaikkea mitä olet halunnut tietää imetyksestä ja niin paljon enemmän kuin osaat edes kuvitella.

Vertaistuki on yhdessä isoimmassa roolissa kirjassa. Sivuilla kulkee mukana äitien kertomuksia onnistumisista pettymyksiin, ilosta suruun ja hankaluuksista voittoihin. Ne naurattavat ja vähän vihlaisevat sydämestä. Tarinoissa on niin paljon samaistuttavaa.

Terveydenhoitajan näkökulmasta voin sanoa, että toivoisin jokaisen odottavan äidin lukevan kirjan ennen vauvan syntymää. Se valmistaa moneen asiaan ja antaa tuen kun/jos ongelmia tulee eteen.

Kirja on visuaalisesti kaunis. Sen värimaailma ja kuvat ovat hyvin tehtyjä. Sitä ei ole raskas lukea. Kirja eroaa tavallisista tietokirjoista, sillä että siellä on isossa roolissa juuri muiden äitien kertomukset. Kirjassa on faktalaatikot, jotka kertovat tärkeää tietoa. Siellä on myös vinkkiosiot pulmatilanteihin ja lisäksi itse täytettäviä kohtia liittyen imetykseen.

Isoin sanoma, mikä kirjasta huokuu on, että sinä äiti olet hyvä juuri tuollaisena. Äitiyden hyvyyden mittari ei ole imetys. Jokainen päätös on oikea. Jokainen tapa toimia imetyksen suhteen on juuri oikea. Tämä ei ole imetystuputus kirja. Se on apu ja tuki imetystaipaleella.

Kirjan runko

 1. Mielikuvat. Millaisia mielikuvia ihmisillä on? Miten imetykseen voisi asennoitua? Mitä ovat imetyssuositukset ja imetyksen hyödyt?
 2. Ensihetket. Tiivis paketti mitä tapahtuu, kun vauva syntyy. Kirjassa käydään läpi mm. ensi-imetys, lypsäminen, imuotteet, monikkoperheet, lisämaito, hormonit, erilaiset apuvälineet ja alun ongelmat.
 3. Kotona. Tässä osiossa käydään läpi mm. baby blues, synnytyksen jälkeiset vaivat, maidon riittävyys, kipu imettäessä, imetysasennot, pulloruokinta ja korvikkeet. Mukana on myös rintojen huolto-opas ja täytettävä sivu: ensimmäiset viikot kotona.
 4. Imetys osa arkea. Mitä kaikkea muuta imetyksen ympärillä tapahtuu? Asiaa on äidin ruokavaliosta, lääkkeistä, kofeiinista ja alkoholista, imetystuesta, puolisosta ja käsitellään myös paljon äitien kokemaa syyllisyyttä. Hauskana lisänä on Netflix sarjalista.
 5. Imetys ja yhteiskunta. Tässä otetaan kantaa yhteiskunnallisesta näkökulmasta imetykseen. Kirjassa puhutaan millaista on liikkua vauvan kanssa ulkona ja mitä pulmia siihen voi liittyä. Tässä kohtaan puhutaan julki-imetyksestä.
 6. Ongelmat. Mitä mahdollisia imetyspulmia voi olla? Mukana kulkevat vinkit niiden auttamiseen. Ja itseäni lämmitti hyvin suuresti, että kirjassa on myös mainittu lasten allergiat, imetysdieetti ja refluksi. Hurraa!
 7. Imetyksen loppu. Tässä kohtaan painotetaan, että jokainen syy lopettaa imetys on hyväksyttävä. Tässä käsitellään pettymyksiä, joita äidit ovat kohdanneet. Kappaleessa otetaan myös esille kiinteiden aloitus ja sormiruokailu ja raapaistaan myös aiheita ”äiti töissä” ja ”uusi raskaus”.
 8. Loppuun on kerätty ystäväkirja. Tässä erilaiset äidit ovat kertoneet hieman tarkemmin omista imetystaipaleistaan.

Arvonta

Eli voit osallistua Lapsen tyhjä lautanen Instagramtilillä arvontaan, jossa arvotaan yksi Nykymutsin imetyskirja. Sinne pääset tästä. Luethan osallistumisohjeet tarkasti. Arvonta tapahtuu 12.9 klo 21.00.

Vaikka arpaonni ei osuisi kohdalle, niin suosittelen laittamaan kirjan muistiin ja vaikkapa suoraan tilaukseen. Tämä on aivan loistava lahja raskaana oleville ja minusta isien kannattaisi tätä kirjaa myös vilkaista.

Ja sitten suositus myös Nykymutsin blogiin!

Spread the love
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  31
  Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *