Ajankohtaista

Lautasella2019 messut allergiaperheen näkökulmasta+ arvontaohjeet

Lautasella messut2019 tulevat jälleen. Samassa järjestetään myös luomu- ja lähiruokaa -messut ja kevätmessut. Lautasella messut ovat avoinna: 5-6.4 Helsingin messukeskuksessa.

”Lautasella-tapahtuma kutsuu sinut tapaamaan kasvotusten gluteenittomien, vege- ja vegaaniruokien sekä raakaravintotuotteiden valmistajat, maahantuojat, jälleenmyyjät ja vähittäiskaupan edustajat. Lautasella-tapahtumassa esittäytyvät omilla alueillaan gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto.” Lautasella messut.

Järjestäjinä ovat tänäkin vuonna Messukeskus ja Keliakialiitto. Tämä näkyy vahvasti messutarjonnassa. Nämä ovat nimittäin unelmamessut keliaakikoille. Yhteistyökumppaneina löytyvät: diabetesliitto, allergia- iho ja astmaliitto, crohn ja colitis ry, eläväraakaravinto ry ja vegaaniliitto.

Tähän olen laatinut messuvinkkejä allergiaperheen näkökulmasta:

Yritykset

Yrityksiä on tänä vuonna Lautasella messuilla 62 kappaletta. Siellä on tuttuja nimiä kuten Foodin ja Puhdistamo. (Ruohonjuuri on tänäkin vuonna poissa.) Takuuvarmat gluteenittomat herkut voi saada mm. Moilaselta, Ilonalta ja Vuohelan herkulta. Kakkutuvalta ajattelin käydä kurkkaamassa mitä heillä on tarjottavana.

Paljon on myös minulle uusia nimiä, joita aion käydä katsomassa kuten Jokaiselle vegaaninen valmisruokasarja ja Karviaisen tila (tuottavat härkäpaputuotteita).

Mielenkiinnolla aion kiertää myös luomu- ja lähiruokaa -messujen yritykset.

Luennot

Kasvikunnan ravinnetiheimmät ruoat. Jaakko Helmetoja (pe).
Tällä luennolla olin itse viime vuonna ja tämä oli minusta erittäin mielenkiintoinen ja viihdyttävä. Voit lukea viime vuoden messuista enemmän: Arvio Lautasella2018 messuista.

”Luento tarjoaa laajan läpileikkauksen kasvikunnan ravinnetiheimpien ruoka- ja rohdoskasvien hyödyistä, historiasta ja käyttötavoista.”

Anafylaksia- vakava allerginen reaktio (pe,la)
”Mitä on anafylaksia, yleisimmät aiheuttajat, millaisia oireita ja miten hoidetaan. Kaisa Toikko, asiantuntija, Allergia-, iho- ja astmaliitto.”

Gluteenittoman juhlan aika. Hellapoliisi (pe)
Gluteenittomuus aiheuttaa aina oman päänvaivansa leivonnassa, joten tämä varmasti kiinnostaa monia messuilijoita.

”Hellapoliisi-ruokasivustostaan tuttu Kati Jaakonen valmistaa Pinkit korkokengät blogistaan tutun Marjo ”Maiju” Kauppilan kanssa gluteenitonta hyvää juhlaan. He esittelevät myös uunituoreen kirjansa.”

Ristiallergia on yleinen, mutta onko se vakava? (pe, la)
”Ristiallergia – mitä se on, mitä pitää huomioida ja kuinka tarkkaa ruokavaliota tulee noudattaa. Kaisa Toikko, asiantuntija, Allergia-, iho- ja astmaliitto.

Kuidulla keho kuntoon (pe, la)
Kuiduilla on iso merkitys myös allergisten lasten ruokavaliossa, joten menee omaan ohjemaan.

”Monipuoliset kuidun lähteet ja kuitujen ja kasvisten lukuisat hyödyt. Miten voi koostaa puoli kiloa kasviksia päivässä, helposti ja halvalla?”

Erityisruokavalioasiakas ravintolassa paneelikeskus. (la)
Me olemme aina tämä ”murheenkryyni” ravintolassa, joten tämä kiinnostaa.

Hyvää arkea ruokarajoitteista huolimatta. Erimenu (la)

Mitä teen, kun epäilen ruoka-allergiaa. Allergia- iho- ja astamaliitto (pe, la)
”Mistä saa luotettavaa tietoa, mikä merkitys on allergiatesteillä, Anne Vuorenmaa, asiantuntija, Allergia-, iho- ja astmaliitto.”

Arvonnat

P.s vielä kerkeää 31.3 asti osallistumaan näiden messujen lippuarvontaan. Lapsen tyhjä lautanen Facebook sivuilla ja lapsen_tyhja_lautanen Instagram tilillä .

Messuilla nähdään 🙂

 

Spread the love
  • 44
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    44
    Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *